Bildene i dette galleriet LANSER-2-XIDE-13 kan bestilles som PRINT-ON-DEMAND plakat i format 50x70 cm - med eller uten Piet Hein (Kumbel)-sitat. (Se PRISER på POSTERS-siden.) Bilde-utvalget i alle Lanser-2-XIDE-galleriene kommer senere også i GALLERI  LANSER-2-XIDE-katalogen (Galleriene 13-24) - NEW DESIGN. 

GALLERI LANSER-

2-XIDE-13

(1-12)

GALLERI LANSER-XIDE LOGO - MAGNA CARTA 1215

2-XIDE-13-1/12 - SORGERNES SUM – Husråd - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Når de store bekymringer trænger sig på, - blir de daglige ærgrelser latterlig små. - Men når atter de store blir vejrede hen, - så vokser de mindre sig store igjen. - Det er som man bærer sin sorg i en bylt - som er så-og-så stor - og som skal være fyldt. - Og skal sådan en bylt være rimelig let, - må man gøre den lille - og knytte den tæt.

2-XIDE-13-2/12 - ALOPTIMISMEN – Kosmisk anelse - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Fattig er dén retfærdighed - som vejer livet på bismer. - Rigt er visdommens hvide lys - i virkelighedens prismer. - Gennem det brogede verdensspil - går der en bølge af liv som v i l - uden at skæve det mindste - til vore små pessimister.

2-XIDE-13-3/12 - DEN FØRSTE FORÅRSDAG - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Det var den første forårsda´. – Der kommer mange fler. Men dette var den første, og den kommer ikke mer. Der kommer andre forårsda´ med mere vårligt vejrlag, som folk vil fatte mere af og kalde første forårsda´ og mene dette ærlig. - Men vi – vi véd: det var ida´ - den f ø r s t e første forårsda´- og d e t er noget særlig.

2-XIDE-13-4/12 - DEN NATIONALE SOMMER - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: - Svein Lanser - Nu står vi alle på den halve jord og sér, hvor løvet vifter, kornet gror, og føler solen hed og havet svalt og tænker: Åh hvor . . . åh hvor nationalt!

2-XIDE-13-5/12 - DET ER UTROLIGT - Et ord om menneskets muligheder - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Jeg tror, - at tro på egne grænser - røver os vore sande muligheders land. - Jeg tror på den almægtighed, vi øver - på langfærd over egen himmelrand. - Jeg tror, at den erkendelse er sand - og rummer al den visdom, vi behøver: - Det er utroligt, hvad man ikke kan, - når man af ærlig vilje ikke prøver.

2-xide-13-6/12 - OM VIKINGETIDEN - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Det virkeligt gode ved vikingetiden er dét, - at den er et årtusinde siden. For at verden skal finde en vej ud af kaos - må vi hver få vor vikingetid rystet af os.

2-XIDE-13-7/12 - OM AT FEJLE - Husråd - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Man regnes måske for en underlig snegl, - når man dummer sig con amore. - Men netop i dette princip er jeg stejl, - for det gælder at gøre de mindre fejl, - som redder en fra de store.

2-XIDE-13-8/12 - BØN - Om to slags styrke - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Giv os, oh samarbejdets gud, - at holde dette menske ud - samt, når vi rent strategisk bør det, - at vise, at vi ikke gør det !

2-XIDE-13-9/12 - TANKER OG TING - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Jeg går og begrunder de snirkler og sving, - der snor sig på storbyens bænke. - Der er nu den forskel på tanker og ting, - at tanker er sværest at tenke.

2-XIDE-13-10/12 - NOBEL BISÆTTELSE BESØRGES - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Nobelprisen savner en priskandidat. - Ja ganske vist er der en masse, - men ingen tilstrækkelig kendt literat - af tilstrækkelig aldrende klasse. - For husk, den er ikke et studielegat. - Den er en begravelseskasse.

2-XIDE-13-11/12 - HAVE-GRUK - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Jeg har plantet 17 birke ved mitt hus, for at høre vindens birkebladesus. Men jeg elsker at bo skiftevis i solskin og i skjul, så jeg satte dem i kasser og på hjul. Det gir skygge. Det gir sol. Og det gir hele tiden sjov, at ommøblere huset med en skov.

2-XIDE-13-12/12 - JUNI-SONETT - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - En mængde folk har misforstået pointen udi livets spil: Hvis noget ikke er til noget, så er det ikke noget til. Det er et vildskud af forstanden, at ingenting har eget værd, at alt er midler til hinanden, og målet aldrig nu og her. Det er et tosset krav til ting, at deres mål skal gå i ring. Men hvad var livet uden lyse nætter og gøgekuk og balsampoppelduft og kærlighed udover al fornuft og stjernestøv og tivoliraketter.