Bildene i dette galleriet LANSER-2-XIDE-13 kan bestilles som PRINT-ON-DEMAND plakat i format 50x70 cm - med eller uten Piet Hein (Kumbel)-sitat. (Se PRISER på POSTERS-siden.) Bilde-utvalget i alle Lanser-2-XIDE-galleriene kommer senere også i GALLERI  LANSER-2-XIDE-katalogen (Galleriene 13-24) - NEW DESIGN. 

GALLERI LANSER-

2-XIDE-13

(1-12)

GALLERI LANSER-XIDE LOGO - MAGNA CARTA 1215

2-XIDE-13 -1/12 - SORGERNES SUM – Husråd - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Når de store bekymringer trænger sig på, - blir de daglige ærgrelser latterlig små. - Men når atter de store blir vejrede hen, - så vokser de mindre sig store igjen. - Det er som man bærer sin sorg i en bylt - som er så-og-så stor - og som skal være fyldt. - Og skal sådan en bylt være rimelig let, - må man gøre den lille - og knytte den tæt.

2-XIDE-13-2/12 - ALOPTIMISMEN – Kosmisk anelse - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Fattig er dén retfærdighed - som vejer livet på bismer. - Rigt er visdommens hvide lys - i virkelighedens prismer. - Gennem det brogede verdensspil - går der en bølge af liv som v i l - uden at skæve det mindste - til vore små pessimister.

2-XIDE-13-3/12 - DEN FØRSTE FORÅRSDAG - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Det var den første forårsda´. – Der kommer mange fler. Men dette var den første, og den kommer ikke mer. Der kommer andre forårsda´ med mere vårligt vejrlag, som folk vil fatte mere af og kalde første forårsda´ og mene dette ærlig. - Men vi – vi véd: det var ida´ - den f ø r s t e første forårsda´- og d e t er noget særlig.

2-XIDE-13-4/12 - NÆSTE-LIGHED – eller Standardiseringens første bud - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Det er jo bare til dit eget bedste - at staten skænker dig en standard-sjæl. - Dens første bud forkynder: - L i g n d i n n æ s t e - ja man kan gerne sige - s o m d i g s e l v .

2-XIDE-13-5/12 - DET ER UTROLIGT - Et ord om menneskets muligheder - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Jeg tror, - at tro på egne grænser - røver os vore sande muligheders land. - Jeg tror på den almægtighed, vi øver - på langfærd over egen himmelrand. - Jeg tror, at den erkendelse er sand - og rummer al den visdom, vi behøver: - Det er utroligt, hvad man ikke kan, - når man af ærlig vilje ikke prøver.

2-xide-13-6/12 - OM VIKINGETIDEN Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Det virkeligt gode ved vikingetiden er dét, - at den er et årtusinde siden. For at verden skal finde en vej ud af kaos - må vi hver få vor vikingetid rystet af os.

2-XIDE-13-7/12 - OM AT FEJLE - Husråd - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Man regnes måske for en underlig snegl, - når man dummer sig con amore. - Men netop i dette princip er jeg stejl, - for det gælder at gøre de mindre fejl, - som redder en fra de store.

2-XIDE-13-8/12 - BØN - Om to slags styrke - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Giv os, oh samarbejdets gud, - at holde dette menske ud - samt, når vi rent strategisk bør det, - at vise, at vi ikke gør det !

2-XIDE-13-9/12 - TANKER OG TING - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Jeg går og begrunder de snirkler og sving, - der snor sig på storbyens bænke. - Der er nu den forskel på tanker og ting, - at tanker er sværest at tenke.

2-XIDE-13-10/12 - NOBEL BISÆTTELSE BESØRGES - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Nobelprisen savner en priskandidat. - Ja ganske vist er der en masse, - men ingen tilstrækkelig kendt literat - af tilstrækkelig aldrende klasse. - For husk, den er ikke et studielegat. - Den er en begravelseskasse.

2-XIDE-13-11/12 - JEG HOLDER AF BANKFOLK - Tekst:- Piet Hein ( Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Folk snakker om kunst og kultur og skønlitterære idoler - men ligger bag snakken på lur efter statussymboler. - Ord sværmer om åndsidealer, - men tanken bag ordene flakker - om samfundets hæderspokaler - og skillingers væxt til daler. - Jeg holder af bankfolk – de taler om det de snakker om.

2-XIDE-13-12/12 - DIGTERENS GENOPSTANDELSE - Tekst: Piet Hein (Kumbel) - Illustrasjon: Svein Lanser - Når en digter blir forelsket i sit eget digts facade, - i de sorte liniers leg på papirets hvide flade, - i dets legemlige kunstværk - med dets kling og klang og flitter . . . - så dør der en digter , , , - og opstår en konditor.